ΙΩΑΝΝΗΣ Ν. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΙΑΤΡΟΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ – ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Π.Θ

01. Α. Παπαναστασίου 73
2410 534792

02. Ιωαννίνων 109
2410 619955

inpapag@otenet.gr

Έλεγχος Αλλεργιογόνων

ALEX - Allergy Explorer ΤΕΣΤ

Στο πολυπαραγοντικό ALEX ΤΕΣΤ χρησιμοποιείται η πιο σύγχρονη τεχνολογία για την αναζήτηση του αίτιου της αλλεργίας. Ο εξερευνητής αλλεργιών (ALEX) μπορεί να ελέγξει για συγκεκριμένα αντισώματα IgE σε όλες τις σχετικές αλλεργιογόνες πηγές (εξαίρεση: αλλεργιογόνα φαρμάκων – π.χ. Πενικιλλίνη). Το ALEX τεστ περιλαμβάνει ταυτόχρονα γύρεις, τρόφιμα, λατέξ.

Το ALEX περιέχει πολλά μοριακά αλλεργιογόνα, που επιτρέπουν την πλήρη κατανόηση των αλλεργικών διασταυρούμενων αντιδράσεων, την αξιολόγηση του κινδύνου για τις τροφικές αλλεργίες. Επιπλέον, περιέχει ειδικά αλλεργιογόνα για να κατευθυνθεί η ανοσοθεραπεία έναντι του κύριο αλλεργιογόνου που προκαλεί συμπτώματα (η ανοσοθεραπεία είναι διαθέσιμη για γύρεις, ακάρεα οικιακής σκόνης και δηλητήρια έντομα).

Το ALEX τεστ είναι εξοπλισμένο με περίπου 300 αλλεργιογόνα και διερευνά την προθυμία του ανοσοποιητικού σας συστήματος να αντιδράσει με αυτά τα αλλεργιογόνα.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Ο ασθενής επωφελείται από αυτή την σφαιρική-πολυπαραγοντική προσέγγιση του συγκεκριμένου τεστ, λαμβάνοντας τη θεραπεία και τις συμβουλές από τον ιατρό με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΡΙΣΚΟΥ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΩΝ

Ορισμένα αλλεργιογόνα τροφίμων είναι πιο επίνδυνα από άλλα. Ορισμένα τρόφιμα είναι ανεκτά από τον ασθενή όταν μαγειρεύονται/ψήνονται ενώ άλλα είναι ανθεκτικά στο μαγείρεμα/ψήσιμο.

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ

Συχνά, το ανοσοποιητικό σύστημα του αλλεργικού ασθενούς αντιδρά σε ορισμένα αλλεργιογόνα που λειτουργούν ως αλλεργιογόνα “εκκίνησης”. Τα αλλεργιογόνα αυτά μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα κατά πολλών άλλων διαφορετικών αλλεργιογόνων μέσω διασταυρούμενης αντιδραστικότητας. Με την ανάλυση των μοριακών αλλεργιογόνων, τα αλλεργιογόνα εκκίνησης μπορούν να αναγνωριστούν και να γίνουν οι ανάλογες θεραπευτικές παρεμβάσεις.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΟΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ (ALLERGEN-SPECIFIC IMMUNOTHERAPY - AIT)

Η ΑΙΤ επιτρέπει τη θεραπεία της αλλεργίας, εκπαιδεύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε να ανεχθεί το ένοχο αλλεργιογόνο.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ALLERGY EXPLORER (ALEX) ΤΕΣΤ

  1. Αιμοληψία σε διαγνωστικό εργαστήριο
  2. Ανάλυση με τη μέθοδο ALEX
  3. Λήψη αποτελεσμάτων σε μορφή ιατρικής έκθεσης
  4. Επίσκεψη στον ειδικό ιατρό για την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας